Drifting

Drifting on suurta suosiota saavuttanut ja jatkuvasti kasvava moottoriurheilulaji, joka on erittäin näyttävää ja viihdyttävää katseltavaa. Lajin perusajatuksena on suorittaa takavetoisella autolla ennalta määrätty asvalttiradan mutkayhdistelmä, kuljettaen autoa mahdollisimman suuressa luistokulmassa, mahdollisimman suurella nopeudella ilman että luisto katkeaa kertaakaan suoritusalueen aikana.
Drifting on arvostelulaji, ja tuomarointi suoritetaan tarkkailemalla auton nopeutta, ajolinjaa sekä luistokulmaa läpi arvostelualueen. Lisäksi tuomaristo voi pisteyttää muita tekijöitä, kuten kaasunkäyttöä, suunnanmuutosten tarkkaa kohtaa jne.

Kilpailuissa ajetaan ensin lajitteluajot yksilösuorituksina, ja näistä saatujen pisteiden perusteella muodostetaan finaalivaiheen pudotuskaavio. Finaalivaiheen pudotuskaavio ajetaan pariajona, jolloin kaksi kilpailijaa suorittavat radan kahteen kertaan niin, että vuorollaan kumpikin toimii sekä johtavana, että seuraavana autona. Johtavan auton tulisi ajaa mahdollisimman tarkasti lajitteluajojen ajolinjaa, ja seuraavan auton tulisi pyrkiä seuraamaan mahdollisimman lähellä johtavaa autoa. Korkeammat pisteet saanut kuljettaja etenee kaaviossa seuraavalle tasolle, jossa hän kohtaa toisen parin voittajan.

Youtube